Cart 0
 
 

Water is de bron van het leven. Het is de basis voor een goede gezondheid, ons natuurlijk medicijn. Het is de olie die onze machine smeert. Het schoonmaakmiddel dat onze aders en heel ons lichaam zuivert. Het speelt een belangrijke rol in praktisch alle processen die zich in ons lichaam afspelen. Zonder water is geen leven mogelijk. 


 

De beste manier om water te zuiveren.

Omgekeerde Osmose is de meest natuurlijke manier om water te scheiden van materie. Het principe is afgekeken van de natuur. Het is gebaseerd op een “membraan”, dat het hart van het filterapparaat is. Ons membraan, gecreëerd door Nasa, is een soort dun vlies met extreem kleine poriën, enkel de zuivere watermoleculen passen door dit vlies, al de rest gaat in de afvoer. Daarmee is het het enige systeem dat naast bacteriën, virussen, pesticiden, nitraten, hormonen of kalk ook effectief het “klein gevaarlijk afval” zoals chemicaliën en zelfs radioactieve zwevende deeltjes en nano micro plastic deeltjes verwijderd. 

werking membraan.png

Enkel gassen zoals chloor en ammoniak zijn kleiner dan water en kunnen wel door het membraan. Daarom is een voorfilter met kwaliteitsvolle actieve kool noodzakelijk. Ditzelfde proces speelt zich ook in ons lichaam af: het celmembraan moet de cel beschermen tegen al de schadelijke stoffen die via het bloed (het water!) aan de celwand komen. Enkel water en bruikbare voedingsstoffen kunnen de cel binnendringen. De schadelijke stoffen kunnen zich echter door de jaren heen opstapelen in het bindweefsel tussen de cellen, waardoor het celvlies kan worden aangetast en de cel toch ziek kan worden. Daarom is het een aanrader dat je het water reeds op voorhand filtert, zo ontzien we onze cellen en kunnen we ons  lichaam schoonspoelen met zuiver water. 

 

Het zelfde geldt voor alle afvalstoffen die via voeding en/of vervuilde lucht binnenkomen in ons lichaam en met zuiver water terug ons lichaam kunnen verlaten!

Volgens de franse wetenschapper prof. Louis Cl. Vincent (Le bio électronique)  is er een rechtstreeks verband tussen onze water- en levenskwaliteit. Zuiver water is in staat ons lichaam schoon en gezond te houden. “Vol” water brengt meer inhoudsstoffen mee dan het kan zuiveren en zal ons eerder belasten.

En onze mineralen dan? 

De minerale stoffen in water (kalk!) worden nog maar al te vaak verward met de broodnodige calcium, magnesium etc. uit onze voeding. De eerste zijn anorganisch (= niet opneembaar) van aard, de tweede zijn organisch en worden door planten omgezet tot zeer bruikbaar en onmiddellijk opneembaar materiaal voor ons. Het is dus zeer belangrijk verse groenten en fruit te nuttigen om aan de minerale behoefte te voldoen, niet door mineraalrijk water te drinken! 

Naast een laag mineraalgehalte is het uiteraard ook van belang dat het water niet belast is met zware metalen of bezoedeld door hedendaagse vervuiling zoals pesticiden, nitraten, chemicaliën, hormonen en noem maar op. Als deze stoffen zich in ons lichaam opstapelen, kunnen ze allerlei processen verstoren en tot degeneratieve ziektes leiden. Doorspoelen met zuiver water om deze “verslakking” tegen te gaan is de boodschap. 

Maar waar vinden we in deze tijd nog ongerept water met een hoge zuiverheid? Weten we wel wat we drinken?