En onze mineralen dan?

En onze mineralen dan? De minerale stoffen in water (kalk!) worden nog maar al te vaak verward met de broodnodige calcium, magnesium etc. uit onze voeding. De eerste zijn anorganisch (= niet opneembaar) van aard, de tweede zijn organisch en werden door planten omgezet tot zeer bruikbaar materiaal voor ons. Het is dus zeer belangrijk verse groenten en fruit te nuttigen om aan de mineraal behoefte te voldoen, niet door mineraalrijk water te drinken!

Naast een laag mineraalgehalte is het uiteraard ook van belang dat het water niet belast is met zware metalen of bezoedeld door hedendaagse vervuiling zoals pesticiden, nitraten, chemicaliën, hormonen en noem maar op. Als deze stoffen zich in ons lichaam opstapelen, kunnen ze allerlei processen verstoren en tot degeneratieve ziekten leiden. Doorspoelen met zuiver water om deze “vervuiling” tegen te gaan is de boodschap.

Maar waar vinden we in deze tijd nog ongerept water met een hoge zuiverheid? Weten we wel wat we drinken?  Kom naar een conferentie, word bewust en leer bij over de kwaliteit van gezond drinkwater. In onze rubriek AGENDA vindt je de nieuwe data en kan je je inschrijven. 

Organische mineralen, makkelijk opneembaar komen van vers groen, planten en groenten

Organische mineralen, makkelijk opneembaar komen van vers groen, planten en groenten

Welke mineralen kies jij, gesteente of organische mineralen?

Welke mineralen kies jij, gesteente of organische mineralen?

Christine Moens